Laden Evenementen

Scholen blijven nog weken langer dicht

De scholen blijven in ieder geval dicht tot en met de meivakantie. Het betekent dat duizenden leerlingen nog wekenlang afstandsonderwijs moeten volgen thuis.

Sinds 16 maart zijn de scholen dicht en dat blijft de komende weken nog zo. Dat maakte premier Mark Rutte vanavond tijdens een persconferentie bekend. Hij verlengt daarmee de maatregel die eerder voor de scholen was ingesteld om in ieder geval tot 6 april gesloten te blijven om het aantal besmettingen van het coronavirus in te dammen. ‘De moeilijke situatie is niet morgen voorbij. Alleen samen krijgen we het onder controle’, aldus Rutte die de coronacrisis ‘de heftigste buiten oorlogstijd’ noemde.

‘De moeilijke situatie is niet morgen voorbij. Alleen samen krijgen we het onder controle’

De meivakantie loopt officieel van 25 april tot en met 3 mei, maar veel scholen plannen hun eigen meivakantie in waardoor het verschilt per regio.

Voor horeca, musea, kappers en nagelsalons wordt de maatregel ook verlengd, maar dan tot 28 april. Rutte wil vooral ouders en het onderwijs duidelijkheid geven door de scholen in ieder geval langer te sluiten tot en met de meivakantie.

Of de scholen daadwerkelijk weer open kunnen na de meivakantie, kon Rutte niet zeggen. Het kabinet neemt in de week voor 28 april hierover een nieuw besluit. “Het zou mij verbazen als we eind april kunnen zeggen dat alles weer normaal is. Het kan zijn dat we op dit niveau moeten doorgaan”, aldus de premier.